Om..

Om rollespil i en Harry Potter-inspireret verden

fredag den 30. september 2016

Operation Tryllestav


Velkommen til!

Her kan du følge med bag kulissen i nogle Harry Potter-inspirerede rollespil, som Rollespilsfabrikken skal igang med at arrangere. Det første, som hedder Den Magiske Skole og er for børn i alderen 8-13 år, er allerede på trapperne, og du kan læse mere på hjemmesiden.

Jeg håber at det kan inspirere flere til at lave nogle lignende rollespil rundt om i Danmark. For det er en supergod setting at arrangere og spille rollespil i, af nogle grunde som jeg vender tilbage til lidt senere.

Først baggrunden...

For nogle uger siden besluttede vi, som en del af projektet "Orkerne Kommer!" at lægge tid og kræfter i at hjælpe en dansksproget "magisk skole"-scene igang. Det skrev Claus Raasted et blogindlæg om her!

Pointen er kort og godt, at hvis vi vil gøre rollespil aktuelt og interessant for flere, så skal vi have flere synlige "scener". Lige pt. er der kun den i skoven med orkerne, men der er flere på vej...
Og vi vil gerne have åbnet rollespil op for flere, for vi tror på at den har en masse at byde på, for en masse mennesker. Hvad end det er som hobby, som undervisningsmetode, som personlig udvikling eller noget fjerde..

Vi besluttede os for at give det et skud med de Harry Potter-inspirerede "magisk skole"-rollespil.
 
Dels fordi vi alligevel er igang (læs mere om College of Wizardry her), ligesom andre er det (læs mere om Trylleslottet her).
Og så kommer der ovenikøbet flere Harry Potter-film, dog uden Harry, i løbet af de næste år (mere om Newt Scamanders eventyr med magiske væsner her). Så der er andre, der bruger gode penge på at lave pr for universet

Men settingen i sig selv er i virkeligheden det bedste argument, for at lave mere rollespil i den verden.

1. Det er utroligt let og ligetil:
Alle (næste alle) har erfaring med at gå i skole, og det betyder en hel masse for spiloplevelsen. Det gør det nemlig trygt at spille i universet (især for nyere deltagere), fordi man altid har en rimelig idé om hvad der forventes af én. Og det betyder at deltagerne har lettere ved selv at bidrage til spillet og finde på ting.
De færreste har personlig erfaring med hvad elverprinser og orktroldkvinder gør i deres fritid, eller når de venter på næste måltid. Men alle ved at hvis man har ti minutter tilovers i skolegården, så er der masser af muligheder.. her er der ovenikøbet tilsat magi!

Det er også let, hvad kostumer og andet grej angår. Alle har tøj der kan bruges til sådan et rollespil (evt. med en lille smule tilpasning), fordi universet jo dybest set er vores egen verden, tilsat tryllestave. Der skal ikke investeres i skumsværd og rustninger, for at komme igang. Hvis det er helt skrabet, kan du klare dig med en pind fra haven som tryllestav, et farvet slips for at vise dit tilhørsforhold og evt. en notesbog til at skrive dine opdagelser og formularer ned i.

2. Magi og mystik er fedt:
Magien er det, der lokker mange til at spille fantasyrollespil, læse fantasybøger, se fantasyfilm osv. Fordi vi jo allesammen synes at det ville være lidt fedt, hvis der fandtes noget fantastisk og usædvanligt, når hverdagen er kedelig. Den rigtige kombination af magi og en velkendt dagligdag (skolelivet, i Harry Potters tilfælde) er dét, der gør fortællingerne medrivende. Især hvis man går i skole og nogle gange ville ønske at der var lidt flere hippogriffer i biologitimerne..

Det kræver iøvrigt ikke et omfattende regelsystem at have alt den magi med, noget man som garvet fantasyrollespiller godt kan forledes til at tro.

3. "Magisk Skole"-rollespil er en setting, der kan bruges i utroligt mange genrer:
En komedie om et troldmandsgymnasie. Et horror-rollespil om teenagere på en forladt, og nu hjemsøgt, troldmandsskole. Og du behøver ikke engang at holde det til skolelivet: Et actioneventyr om et storstilet kup og den efterfølgende flugt fra den magiske ordensmagt? Det behøves jo heller ikke at foregå i nutiden.. Hvad hvis Svend Gønge eller den danske modstandsbevægelse i virkeligheden havde været magikere, og havde drevet en magiskole, hvor unge gønger/modstandsfolk blev trænet?

Muligheder er vildt mange, bare tag et par bog- eller filmtitler og sæt "...med tryllestave" bagefter. Jeg er sikker på at du bliver inspireret...


Nå, nok for nu. Jeg skriver mere, og gør opmærksom på det på Facebook. Hovedpointerne er:
1. Hvis du vil følge med i hvordan tre magisk-skole rollespilbliver til, så følg med her.
2. Hvis du selv vil prøve kræfter med at sætte såden nogle rollespil op, så gør det! jeg vil gerne hjælp med råd, tips og tricks.
3. Hvis du kender nogle børn i hovedstadsområdet, der kunne være interesseret, så send dem til den magiske skole "Mimers Brønd" i Brønshøj.. første spilgang er 12. november, og de kan læse mere på

www. rollespilsfabrikken.dk/denmagiskeskole

Næste indlæg bliver en præsentation af de tre kampagner, og de indledende tanker bag dem.. det bliver en gang i næste uge

Ha' det godt så længe og følg os på facebook ;)
Jesper

#detgodeungeliv
#detgodeorkliv


Ingen kommentarer:

Send en kommentar