Om..

Om rollespil i en Harry Potter-inspireret verden

torsdag den 1. december 2016

Magi i luften…Den Magiske Skole er ikke kun for børn. Her er også plads til lovende unge mennesker, der skal færdiggøre de sidste skoleår, før den magiske verden venter dem. Denne gang handler det om de 14-17 årige, der får deres egen rollespilskampagne: ”Magi i luften”.

Magiske Teenagere

Ligesom børnekampagnen, kommer rollespillet til at handle om eleverne på den magiske skole ”Mimers Brønd” i København og deres glæder, sorger og eventyr. Rivaliseringen mellem skolens fire huse, konflikterne mellem de smarte Dragebold-spillere og nørderne fra debatklubben, hvem der dater hvem til skolefesten, og alle de andre historier der gemmer sig bag skolens mure.

For ikke at kopiere formen fra Den Magiske Skole og College of Wizardry fuldstændigt, kommer nogle af rollespillene til at foregår udenfor selve skolebygningerne. Deltagerne spiller deres roller videre, men nu er de tager med skolen på weekendtur. På den måde kan vi holde fast på fællesskabet og rammefortællingen, men lave noget markant andet.
Det kan være at eleverne skal deltage som hjælpere i en magisk, arkæologisk udgravning et øde sted på Sjælland? Eller måske deltager de i det årlige praktikforløb for unge Vogter-spirer på et militært øvelsesterræn (”Vogterne” er den magiske verdens udgave af militær og politi). Eller hvad med en Bæstologisk studietur i en hjemsøgt skov, hvor eleverne skal studere magiske væsner, mens de løser mysterier og flygter fra genfærd? Hvordan kunne det dog kunne gå galt?

Rollespil for 14-17årige, en nyhed?

Der er selvfølgelig masser af 14-17årige der spiller rollespil, rundt om i Danmark. Men en rollespilskampagne der er lavet specielt til den aldersgruppe, er vistnok noget nyt. I hvert fald i Rollespilsfabrikken, og det er vi glade for nu at kunne lave om på. Vi oplever nemlig rigtig ofte at vores spillere fra børnekampagnerne, helt forlader rollespilsmiljøet, når de bliver 14 år, og vi ikke længere har aktiviteter at tilbyde. Og det er møgærgerligt, for det er et godt miljø og en god hobby for unge i den alder. En del vender selvfølgelig tilbage til rollespil, når de er færdige med at være forvirrede teenagere, men slet ikke så mange som vi kunne ønske os…


Så det håber vi på at lave om på nu, sammen med Kulturhuset Pilegården. ”Magi i Luften” kommer til at have 4 årlige spilgange, á en weekends varighed. Første omgang bliver 10.-12. februar 2017, på Rollespilsfabrikken og Kulturhuset Pilegården i Brønshøj. Vi glæder os til at kunne præsentere hjemmesiden, her engang i løbet af december…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar